Revelion 2015 Madeira

madeira 01Situata in Oceanul Atlantic, la o distanta de 860 kilometri sud-vest de Lisabona si la 580 kilometri vest de coastele de nord ale Africii,  Madeira este una dintre "Insulele fericirii", considerate inca din perioada Greciei antice un adevarat paradis.
Madeira, o insula muntoasa, dar plina de vegetatie, pe alocuri salbatica, le ofera oaspetilor o infrastuctura bine dezvoltata. Este un tinut al contrastelor, cu plaje stancoase si "piscine" naturale aflate la poalele stancilor, cu varfuri inzapezite ce parca se inalta din malurile insulei.
Asigurati-va un sejur de Revelion in Madeira pentru a cunoaste orasul Funchal, capitala insulei, superb pozitionat intr-un golf insorit si acoperit de flori de buganvilea, orasul mai fiind denumit si Mica Lisabona. Inconjurat de dealuri si vai adanci, peisajul de aici poate fi asemuit cu un amfiteatru a carui scena este formata de reteaua de strazi si de constructiile urbane. Cea mai frumoasa panorama insa, se desfasoara din varful Monte, a carui altitudine depaseste 560 de metri.
Cat ne costa un sejur de Revelion in Madeira ?
madeira 03Pentru 6 nopti de cazare cu mic dejun la hotel Melia Madeira Mare 5* trebuie sa scoatem din buzunar 1244 euro per persoana. In acest pret mai sunt incluse biletele de avion, taxele de aeroport,transferul de grup si asistenta turistica. Bonus, din partea agentiei: tur panoramic Funchal.
Ce putem vizita in Funchal in perioada sejurului de Revelion?

1. Monumentul lui Zarco, primul guvernator al insulei Madeira, este un bun punct de orientare pentru turistii care viziteaza insula.
2. Centrul istoric al orasului este un interesant punct de atractie, de-a lungul aleilor ce curg spre coasta , aflandu-se cladiri interesante, cele mai vechi fiind construite in secolele al XV-lea si al XVI-lea, amintind de vremrile in care colonistii din Lisabona au pus bazele plantatiilor de trestie de zahar in jurul orasului Funchal.
3. Muzeul de Arta Sacra ( Museu da Arta Sacra), aflat in fostul palat episcopal, din apropierea pietii centrale, adaposteste o colectie impresionanta de picturi realizate de maestrii flamanzi, care au ajuns pe insula in urma tranzactiilor comerciale.
4. Piata, pavata cu pietre albe si negre, inconjurata de cladiri albe este impresionanta! Nu ezitati s-o vizitati in decursul celor 6 zile cate aveti la dispozitie in Madeira.
madeira 02Daca va mai ramane ceva timp la dispozitie, vizitati superba Gradina Botanica, o adevarata oaza de verdeata aflata la 3 kilometri de centrul orasului Funchal.
5. Propun sa incheiem vizitarea orasului Funchal in renumita piata Mercado dos Lavradores, unde putem sa facem cateva cumparaturi in voie. Aceasta piata este una dintre principalele atractii turistice ale orasului datorita coloritului sau, in piata  fiind expuse la vanzare plante exotice crescute pe insula, precum rosiile de copac (tomarillos), mosmoane japoneze si arbori eugenia. Gramezi colorate de legume si fructe asezate frumos in cosuri traditionale atrag privirile turistilor. In aceasta piata gasim si o delicatesa foarte populara pe insula, pestii spada (espada). Pestele espada se pescuieste la vest de Funchal, in apropierea portului Camara de Lobos, la adancimi de peste 700 de metri. Oare, din cauza asta or fi asa de gustosi?!
In cursul serii, dupa atatea vizite , hotelul nostu, Melia Madeira Marea  va asteapta cu tot luxul si confortul unui hotel de 5 stele.
Cu un design modern, atragator, aici veti beneficia de facilitatile create de zona moderna de SPA, sau poate preferati sa luati loc la una dintre mesele restaurantului cu vedere directa la malul marii. Pentru noaptea dintre ani, personalul hotelului Melia Madeira Mare 5* v-a pregatit o serie de surprize care mai de care , mai placute.
Sarbatori fericite in Madeira!