Revelion 2018 Dubai

Revelion 2018. Unde mergem ?

In acest an, va propunem Revelion 2018 Dubai

Dubaiul ste un oras extraordinar si suprinzator.

Aici se afla concentrata ce mai mare mare parte din populatia Emiratului, peste 2,2 milioane de locuitori.

In Dubai, climatul si peisajele sale intrunesc doua conditii estentiale pentru  o vacanta reusita de Revelion 2018: soare si nisip.

Dubaiul nu a fost asa cum arata asa, tot timpul.

Incepand cu 1980, Guvernul din Emirate a avut initiativa de a escava, conserva si reconstrui situri de parimoniu. Toate acestea au continunat pana in anii 1990. In toata aceasta perioada asistam la aparitia unui contur fascinant al orasului, dar si a l unor obiective turistice ce incep sa intreaca orice imaginatie. Se inalta turnurile Emiratelor, hotelul Burj Al Arab, in forma de panza de vas, sau malluri ce intrec orice imaginatie a bogatiei si a diversitatii.

Pe plan turistic, desertul Emirate este promovat ca destinatie de safari, in paralel exitand locatii de lux sau exclusiviste. Noul Jumeirah Beach incepe sa-i atraga pe turisti ca un magnet in apele turcoaz ale Golfului.

Dezvoltarea Dubaiului, pas cu pas

Dubaiul s-a dezvoltat pornind de la trei asezari cu palmieri, case din caramida facute din namol si piatra, rasfirate de-a lungul unui golf de 15 km din Shindagha, Bur Dubai si Deira. Astazi, Dubai incoropreaza si Jumeirah, un fost sat de pescari.

 

Dubai, cele mai atragatoare locuri

 

Promenada Shindagha

Printre cele mai atragatoare  locuri din Shindagha se numara imaginea oferita de promenada de-a lungul estuarului, cu statiile aglomerata abra, dar si malul marii la Vechiul Suk Dubai. Acesteia i se adauga Divanul Emirului, cladirea in form ade vela a Bancii Nationale a Dubaiului, proiectata de arhitectul Carlos Ott, alaturi de cladirea albastra triunghiulara a Camerei de Comert din Dubai.

Bur Dubai

Daca Shindagha este zona rezidentiala a vechiului Dubai, fara magazine sau baruri, Bur Dubai este districtul central de afaceri.

 

Deira

Una dintre asezarile existente de la inceputurile Dubaiului, Deira se afla pe cealalata parte a estuarului, dincolo de Shindagha si Bur Dubai.

Dupa ce, in 1833, familia Maktoum se stabileste in Dubai, a trebuit sa astepte o buna perioada de timp pana sa acapareze si Deira. In acelasi an, o epidemie de variola izbucnita in vestul estuarului, i-a determinat pe multi dintre locuitori sa treaca in Deira si sa se stabileasca aici. Ca o curiozitate, primele locuinte de aici erau construite din frunze de plamier, iar dupa ce un incendiu a facut ravagii aici, in 1894, casele au fost construite mai solide, folosindu-se piatra de coral si ghips.

Impreuna cu Bur Dubai, Deira au format centrul comercial al Dubaiului.