Revelion Maroc 2015

Revelion in Maroc 2015Prin anul 711, un popor nomad nord-african - berberii, primeau ordin din partea conducatorilor arabi sa ocupe intreaga Europa. Au invadat Spania, reusind sa ajunga pana pe teritoriul de astazi al Frantei Centrale. In anul 732, Charles Martel, a reusit sa-i respinga pe indvadatori, insa arabii au ramas pe teritoriul Spaniei pana aproape de sfarsitul secolului al XV-lea.
De abia, la data de 14 august 1844, armatele franceze au distrus armatele , deja slabite, ale berberilor, actiune la care s-au raliat si alte puteri europene ( Marea Britanie, Germania si Spania) pentru a detine controlul asupra Marocului.Atractii turistice in Maroc
Pentru cine viziteaza astazi Maroc, suprinderea va fi cu atat mai mare cu cat , aici vor descoperi o  tara a contrastelor culturale si sociale, o tara in care veti intalni femei imbracate dupa moda occidentala, umar la umar de cele adepte ale fundamentalismului islamic acoperite in traditionalele vesminte.
Maroc se bucura si el de splendoarea plajelor frumoase, a deserturilor fascinante si a muntilor acoperiti de zapada. Cu toate acestea, turistii europeni sosesc aici pentru faimoasa Casablanca, celebra datorita filmului cu acelasi nume. Putini stiu, insa ca toate scenele in care s-a desfasurat intreg flirtul cinematografic intre Humphrey Bogart si Ingrid Bergman au fost turnate nu la Casablanca , ci... la Hollywood.
Cele mai interesante cladiri din Casablanca pot fi admirate pe strada Mahomed al V-lea ( hotelul Lincoln, sediul redactiei Maroc Soiri,Le Matin du Sahara, pe rue Tahar Sebti sau rue Abdel Karim Diouri ( barul Lyonnais, hotelul Volubilis).
Situat pe coasta de vest, Rabat a indeplinit functia de capitala a tarii inca din perioada stapanirii franceze ( 1912-1956). Intre timp agitatia specifica unei capitale a disparut in timp, locul ei fiind luata de aceea a unui oras de provincie. Arhitectura frumoasa a orasului ii atrage pe turistii dornici de arhietectura maura.
Interesante sunt, in schimb zidurile care imprejmuiesc partea veche a  Rabatului. Capitala a fost imprejmuita cu ziduri in timpul lui Abd al-Mumin( berber), gandind-o ca o tabara fortificata, legata de o cetatuie (ribat), pentru luptatorii care luau parte la razboiul sfant (jihad) impotriva Spaniei.
Asezat la poalele muntilor Atlas, Marrakech este un oras magic, cufundat in flori, plin de miresmele condimentelor orientale.
Fara uriasa piata Djemma el Fna, situata chiar in inima sa, Marrakech ar fi un oras ca oricare altul. Aici se poate cumpara orice si se asculta istorioare spuse de adevarati povestitori. In timpul noptii, piata este invadata de cantareti, muzicanti si acrobati.
marocUnde sa gasesti cateva clipe de odihna, departe de a fi agasat de marocanii insistenti, decat la cafeneaua din apropiere, Cafe de France, unde in fata unui ceai de menta putem admira una dintre cele mai interesante cladiri ale orasului, minaretul Kutubija. Constructia inalta de 70 de metri a fost ridicata in secolul al XII-lea. Vizavi de Cafe de France se deschide o straduta care ne conduce direct spre conul abundentei din Marrakesh: cele mai interesante bazaruri din oras.
Cel mai interesant, mi se pare Bazarul berberilor (Souk Zrabia sau Criee Berbere), locul unde pe vremuri, pana in 1912, se vindeau sclavi.

Oferte Revelion Maroc 2015
Speram ca v-am deschis apetitul cultural pentru a vizita aceasta destinatie de exceptie, perioada de Revelion  Maroc 2015  fiind una de exceptie, unde timp de 9 zile la un pret de 1225 euro puteti descoperi toate orasele descrise mai sus si veti putea petrece un revelion in Maroc 2015 de neuitat.